Cikkek

Almatorta kendermaggal

Kekécs Marica
2021.06.05 00:00

Egy egészséges, kendermag hozzáadásával készült  tortarecept.

Hozzávalók:

5 db alma

2×3 evőkanál nádcukor

fahéj az ízesítéshez

1 csésze kendermag /hámozott/

1 csésze rizsliszt

1 tk sütőpor

250gr túró

180gr tofu

2db tojás

 

Tészta elkészítése:

Keverjük össze a kendermagot, a  rizslisztet, a sütőport, a túrót, a nádcukrot és a tojásokat. Akár sütőformába is tehetjük a leendő tésztát. 20 percig sütjük  170 fokon, majd rátesszük a “tölteléket”.

 

A töltelék elkészítése:

Az almát lereszeljük,  kinyomkodjuk a levétől, összekeverjük a tofuval, és a második adag cukorral, fahéjjal. Mindezt a félig sült tészta tetejére halmozzuk, majd még kb. 20 percig sütjük.

Alma szeletekkel díszíthetjük, a kendermag és egyéb hozzávalókkal készült süteményünket.