Kenderlisztes tortaalap

Kenderlisztes tortaalap

Meggyőződésem, hogy ami sima fehér búzaliszttel elkészíthető, no az esélyes, hogy kenderrel is.

Itt van rá példának a tortaalap. Nem létszükséglet, hogy fehér búzalisztből süssük meg.

Hozzávalók:

25 dkg barnacukor, nádcukor, xilit (arányosan)

25 dkg vaj

25 dkg kenderliszt (Pyhra Hemp Special)

6 tojás

3 ek tönkölyliszt vagy gluténmentes lisztkeverék

1 csomag sütörpor (elhagyható)

Elkészítés:

A vajat a cukor felével habosra keverjük. A szétválasztott tojás sárgáját is fokozatosan hozzákeverjük.

A maradék cukorral a tojásokfehérjét habosra verjük.

A liszteket a tojás sárgájás, cukros keverékhez adjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjés, habos keveréket. Finoman, egyenetesen összeforgatjuk, a keveréket.

Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és lassú tűzön tűpróbáig sütjük.

Bármivel tölthetjük, önthetjük, fogyaszthatjuk.

Leave a reply