Kendermaglisztes gyümölcskenyér

Kendermaglisztes gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 4db tojás
  • 150g liszt
  • 50g kendermagliszt ( Pyhra )
  • 20 dkg margarin, vagy vaj
  • 20 dkg cukor ( édesítőszer )
  • Fél csomag sütőpor
  • 20 dkg aszaltgyümölcs ( többféle )

Elkészítés:

A tojások sárgáját az édesítőszerrel és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket, és tovább keverjük, míg sima nem lesz.

Az apróra vágott gyümölcsökat szintén hozzáadjuk a készülő tésztához.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk óvatosan a már eddig megkevert tésztaalapba.

Sütőpapírral bélelt őzgerinc formában, 180 fokon, tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat mindekinek! 🙂

Leave a reply