Cikkek

A kemoterápia tüneteit enyhíti a CBD?!!

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2021.04.14 00:00
A kemoterápia tüneteit enyhíti a CBD?!!

Megöli a rákos sejteket. A dohányzás rákhoz vezethet, köztudott tény. Elterjedt az a nézet is, hogy a füves cigi szívás ugyanolyan káros, mint a sima cigarettáé. Ez azonban nem igaz. A marihuána aktív összetevői, a cannaboidok növelik a rákos betegek étvágyát. Ez fontos szerepet játszik a rák szervezeten belül való elterjedésének megállításában. Emellett a marihuána lassíthatja a rákos daganat növekedését az agy és a tüdő területén.

Lassítja az Alzheimer-kór súlyosbodását

Az Alzheimer-kór leépíti a mentális kapacitást az agysejtek elpusztításával. Ez a kór főként az időseket érinti. Egy kutatás szerint a marihuánában található THC jobban megküzd ezzel a kórral, mint az általában használatos orvosságok. Az agy vérkeringését javítja, ezáltal is lelassítva a folyamatot. Emellett meggátolja a fehérjehalmok (béta amiloid) lerakódását is, amelyek a kogníciót és a memóriát rontják.

Segít kordában tartani az AIDS-szel kapcsolatos tüneteket és betegségeket

A marihuána lelassíthatja az AIDS progresszióját. Ez a gyilkos kór, amely lecsökkenti a beteg immunrendszerét és pokollá teszi életét, jelentősen lelassítható a marihuána segítségével. A rákkezeléshez hasonlóan a marihuánában található THC csökkenti a HIV vírus terjedését a szervezetben. A marihuána emellett azonnali módon kezel egyes tüneteket, mint a hányinger vagy a hányás. Az AIDS miatt kezelt betegek gyakran rendkívül fáradékonyak és étvágytalanok. A helyesen adagolt marihuána azonnali enyhülést hozhat és az étvágyat is serkenti.

Gyógyítja a depressziót

Bár a depresszió egyesek számra nem tűnhet komoly egészségügyi problémának, a valóságban sokakat meg is öl. A betegség egy adag sajátos fájdalommal és problémával jár, itt segíthet a marihuána. Kutatások bizonyították, hogy az alkalmi marihuána fogyasztás csökkenti a depressziót. A marihuána emellett a hangulatingadozással küzdő és ideges embereknek is segíthet, megtörve ezzel a mérgező mentális köröket. A marihuána azonnali enyhülést ad és javítja a hangulatot.

Forrás: https://drtihanyi.com/egeszseges-eletmod/a-marihuana-5-meglepo-az-egeszsegre-jotekony-hatasa?fsc=4