Cikkek

A szerecsendió legális hallucinogén fűszer, a THC illegális gyógyszer

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2023.10.16 14:25
A szerecsendió legális hallucinogén fűszer, a THC illegális gyógyszer

Egy kanálnyi is sok a legális szerecsendióból máris hallucinálunk. A magasabb THC tartalmú kender tilos Magyarországon!

Érdekes dologra derült fény. 

A konyhánkban lapuló, az üzletben szabadon vásároható szerecsendió hallucinációkat okoz nagyobb mennyiségben emberi fogyasztás esetén. Tény, hogy hasmenés, hányinger is előfordulhat euforia és hallucináció kiséretében, de bemehetsz a legkisebb boltba és bevásrolhatsz belőle. 

Ez a helyzet a petrezselyemmel, a kaporral is. 

Veheted, eheted. Vigyoroghatsz vagy rosszul lehetsz tőle. Kába is lehetsz.

DE 0,2% THC TARTAMÚ KENDERT NEM EHETSZ, SZÍVHATSZ, IHATSZ MAGYARORSZÁGON.

Lássuk a tudomány mit mond:

A szerecsendiónak több összetevőjét kapcsolatba hozzák az általa kiváltott hallucinogén hatással, ezek közül a miriszticin a legizgalmasabb. Ez jóval kisebb mennyiségben a kaporban és a petrezselyemben is megtalálható egyébként. A nyers szerecsendió tömegének körülbelül egy-másfél százalékát teszi ki a miriszticin, és egy kutatás szerint a májban a lebomlása során MDMA lesz belőle, ami Ecstasy néven közismert kábítószer. Ez a kutatás patkányokon zajlott, hogy az emberek májában is ugyanez történik-e, azt nem tudni.

Azt is tudni kell, hogy a felhasználó testsúlyához mérten kilónként 1-2 milligramm szerecsendió hatni kezd a központi idegrendszerre, egy evőkanálnyi fűszer elfogyasztása pedig igen kellemetlen mellékhatásokkal jár. Émelygés, hányás, szapora pulzus és kiszáradt száj kíséri az eufóriát és a hallucinációkat. Nem túl felemelő élmény ilyen állapotban vad dolgokat képzelegni, főleg hogy a mellékhatások akár napokig is tarthatnak.

Szóval: A KENDER  MAGASABB THC TARTALMÚ SZÁRMAZÉKAI TILOS, DE BEMÉSZ A BOLTBA ÉS VEHETSZ MAGADNAK KÁBÍTÓSZER HATÁSÚ FŰSZERT!

Számomra felfoghatatlan, de biztosan én értek félre valamit!

Kekés Marica

 

https://index.hu/tudomany/til/2020/04/15/szerecsendio_hallucinogen/