Cikkek

Thaiföld szigorít kender ügyben

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2023.09.25 12:46
Thaiföld szigorít kender ügyben

A thaiföldi törvényhozók továbbra is szorgalmazzák a kannabisz orvosi és kutatási célú felhasználásáról szóló átfogó törvényt. Ennek az az oka, hogy a megfelelő szabályozás nélkül sok kender származékot legalizáltak az országban – vélik ezek a hatóságok.

Thaiföld fürdik a kender és származékainak szabad használatában.

Tavaly Thaiföld lett az első ország Délkelet-Ázsiában, amely dekrimalizálta a kender és származékai használatát. Túl kevés időt fordítottak azonban a használattal kapcsolatos előírásokra és intézkedésekre.

Új törvény a kender származékok esetében

Az új törvény az elkövetkező években várhatóan 1,2 milliárd dollár értékű iparágat céloz meg, a fővárosban, Bangkokban és olyan turisztikai gócpontokon, mint az üdülőszigetek, Phuketben pedig kenderboltok fognak épülni.

„A kender orvosi célokra és kutatásra szolgál majd” – mondta Saritpong Kiewkong, a Bhumjaithai Párt tagja, aki a dekriminalizálás élén állt, és jelenleg a thaiföldi XNUMX pártból álló koalíciós kormány második legnagyobb tagja.

Jelenleg nincs megfelelő szabályzat a kender és származékai szabadidős felhasználásra vonatkozóan.

Ez bizarr helyzeteket teremtett eddig.

A jövendő törvénytervezet véglegesítése és elfogadása várhatóan egy évig tarthat. Tartalmazni fogja többek között a növénytermesztési, értékesítési és forgalmazási engedélyeket, valamint a templomokban, iskolákban és vidámparkokban történő értékesítés elleni szigorúbb intézkedéseket.

Forrás: Reuters.com (EN)