Ha a szüret után a virágokat egy tároló dobozba helyezzük egy Boveda csomaggal és a páratartalom csökken akkor a Boveda nedvességet ad le, ha a páratartalom emelkedik akkor pedig felveszi a felesleges nedvességet.
Ezáltal a virágok számára biztosított az érés és a biztonságos tárolás szüret után is, az aromák megmaradnak mivel nem szárad ki és olyan lesz mintha most szedtük volna a kertbe. A Boveda állandó 62%-os páratartalmat garantál, amely soha nem ingadozik.
Nem igényel desztillált vizet illetve más folyadékot sem.
A Boveda párásítók kétirányúak azaz ha túl sok nedvességet elszívja, de ha túlságosan száraz, akkor kiegészíti,
és fenntartja az optimális páratartalmat.
Ezt a fordított ozmózisos membránnak köszönhetjük.
Ezt technológiáját először a haditengerészetnél használták a sós tengervízből történő ivóvíz előállítására de mostanra a nyugati világban régóta elterjedt, mint háztartási ivóvíz tisztítási technológia is, de ma már a Közel-Kelet tehetősebb országai is így nyerik ivóvizüket a tengerből, sőt, Ázsiában már megjelentek a palackozott RO (Reverse Osmosis) ivóvizek is.
Minden Boveda egy speciálisan előkészített, tiszta vízzel és természetes sóval telített oldattal van feltöltve.
Minden egyes párásító egyesével van csomagolva.