Cikkek

A csípős étrend és a kannabisz csodát tesz az immunrendszerrel

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2021.09.01 00:00
A csípős étrend és a kannabisz csodát tesz az immunrendszerrel

Nemrég jöttek rá a tudósok, hogy hogyan hat az immunrendszerre az érdekes kombináció, és váratlan felfedezést tettek.

Egy új tanulmány látott napvilágot, mely azt mutatja, hogy elképesztően erős hatása van a csípős ételeknek, ha marihuánával, kannabisszal kombinálják őket. Egyik hatás erősíti ugyanis a másikat, és drasztikus változásokat indítanak el a szervezetben, ugyanis a csilipaprikában és a marihuánában is megtalálható egy-egy olyan összetevő, amely helyreállíthatja a bélrendszer egészségét.

A gyomorban találhatóak különféle receptorok, ezekre van hatással a megfelelő kombináció. Ezek a receptorok képesek csökkenteni a gyomorban található különféle gyulladásokat. Sőt, a kutatók szerint ez elvezethet idővel az egyes típusú cukorbetegség gyógyításához is.

A kannabisz hatásai manapság egyre inkább ismertek és kutatottak, noha a hetvenes években már számos dologban bizonyított, ám akkor elnyomta a gyógyszeripar. Most, hogy újra felkapottá válik, és a rák, és egyéb betegségek hatékony gyógymódja lehet, kezd megváltozni az egészségügy hozzáállása.

Nem véletlen, hogy számos országban legalizálták, nemrégiben például Görögországban is az orvosi marihuánát. A most vizsgált kombináció egy vegyületre épül. A vegyület egy receptorhoz, a gyomor-bélrendszer egészében megtalálható TRPV1-hez kapcsolódott. A kapszaicin TRPV1-rel való reakciójával anandamid szabadult fel, amely kémiailag sokban hasonlít a marihuánában található kannabinoidokhoz. A tesztek és kísérletek alatt jelentősen csökkentek a különféle gyulladások, amikor kísérleti egerekbe juttatták be a vegyületet. “Mivel az inzulinhiány 1-es típusú diabéteszhez vezet, úgy tűnik, az anandamid segítségével a betegséget is kezelni lehet.” – mesélte egy kutató a megdöbbentő felfedezésről. Az agyban is találhatók hasonló receptorok, melyek képesek nagymértékben pozitívan reagálni a kannabinoidokra. Azt viszont a tudomány egyelőre nem érti, mi ezeknek a receptoroknak a pontos szerepük a szervezetben, és hogy pontosan hogyan is működnek. Először mutatták ki a kannabinoidok immunrendszerre gyakorolt hatását. A felfedezés azt is bizonyíthatja, hogy az emésztőrendszer és az idegrendszer közti kapcsolat jóval szorosabb annál, mint amit eddig hittük.

Érdemes lesz tehát odafigyelni a jövő kutatásaira, mert bámulatos eredmények várhatók.

Forrás:// https://avilagtitkai.com/