Cikkek

Kendermaglisztes muffin

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2020.09.09 00:00
Kendermaglisztes muffin

Hozzávalók:

  • 80g tökmag
  • 50g kókuszreszelék
  • 65g kendermagliszt /Pyhra/
  • 2 evőkanál durvára darált lenmag vagy lenmagpehely (lehet 2 evőkanál chiamag is)
  • 1 evőkanál virágpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál darált mák
  • 1 evőkanál kisszemű zabpehely
  • 15-20 db aszalt szilva és datolya
  • 3 evőkanál szobahőmérsékletű kókuszzsír

Elkészítés:

A tökmagot nagyon kevés olajjal megpirítjuk, majd finomra daráljuk.
A lenmagot megdaráljuk (nem kell lisztté őrölni) és ha a virágpor szemcsés, azt is daráljuk a lenmaggal együtt. ( ha chiamagot használunk, azt nem szükséges darálni )

Magozzuk ki a datolyát és / vagy aszalt szilvát, majd a nedves alapanyagokat (kókuszzsír és aszalt gyümölcsök) tegyük aprítóba.
Készítsünk homogén, krémes masszát, majd ehhez adjuk hozzá a száraz alapanyagok, amiből könnyen formázható, gyurmázható masszát készítünk.
Ha esetleg morzsolódik, nem állna össze, adhatunk még hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt vagy datolya szirupot vagy juharszirupot, ha nem elég édes.

Ha összeállt a massza, golyócskákat formázunk belőle és meghempergetjük a kókuszreszelékben, kakaóban vagy mákban.

A kész massza lezárt dobozban hosszú ideig eltartható.

Jó étvágyat mindenkinek!!