Cikkek

Kendermagolaj, ami csodaszer a bőrünknek

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2021.06.22 00:00
Kendermagolaj, ami csodaszer a bőrünknek

kendermagolaj a kozmetikai ipar fontos kelléke.

A benne található telítetlen zsírsavak nyugtató és regeneráló hatásúak, kiváló gyulladáscsökkentők. Hatékonyan alkalmazható a bőr öregedési folyamatainak enyhítésére, visszafordítására. Visszaállítja a bőr természetes rugalmasságát, meggátolja a további ráncok kialakulását, enyhíti a már meglévő ráncok láthatóságát. 

Anti-aging hatása csodákat tesz a bőrrel.

De emellett tökéletesem alkalmas pattanások kezelésére, a száraz bőr hidratálására. A kutatások azt bizonyítják, hogy hatékony bőrbetegségek esetében, mint a pikkelysömör, vagy az ekcémák.

Egy finn tanulmány szerint a kendermagolaj segít enyhíteni a dermatitist, illetve az ezzel kapcsolatos bőrgyulladást is, amit szintén az omega-3 omega-6 zsírsavak egészséges egyensúlyának köszönhetünk. A tanulmányt 2005-ben publikálták és ebben leírták, hogy a kendermagolaj csökkenti a bőr kiszáradását és viszketését is a dermatisitben szenvedők körében.

A kendermagolaj nemcsak a bőr, de haj ápolásában is vezető szerepet tölt be.

kendermagolaj mint hajápolási termék képes hidratálni a száraz fejbőrt és a hajat, miközben segít helyreállítani a szőrtüszőket is, aminek köszönhetően a hajunk meg is erősödik.

Tehát aki természetes termékekkel akar probléma mentes bőrt, pl. pattanások, dermatitisz esetében, vagy egyszerűen a természetes anti-aging hatás híve, az mindenképp kenderolajban gazdag krémmel próbálkozzon.

Olcsóbb és természetesebb, mint a rengeteg, – sok esetben káros összetevőt is tartalmazó, – komoly márkaneveket hordozó krémek.

Száraz, problémás fejbőr, és haj, hajvég esetében pedig úgyszintén gyors, és természetes hatás érhető el kenderolaj tartalmú hajvégápolóval, és kenderolajjal, melyet a fejbőrbe masszírozunk, és akár a hajra kenve, hajmosás előtt pakolásként használunk.

A kendermagolaj nemcsak belsőleg, de külsőleg is az egyik leghatékonyabb, természetes segítség.

Használjuk egészséggel!