Cikkek

Megtalálták a THC egyedülálló formáját, valamint a CBDH-t, egy új fájdalomcsillapító kannabinoidot.

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2021.03.18 13:51
Megtalálták a THC egyedülálló formáját, valamint a CBDH-t, egy új fájdalomcsillapító kannabinoidot.

Kutatások során egy olasz kutatócsoport megtalálta a THCH-t (Δ9– tetrahidrokannabihexol), a THC egyedülálló formáját. Ehhez hasonló variáns már ismert volt egy 1949-es években. A mostani tapasztalatok még kevesek ahhoz, hogy bebizonyítsák, a THCH bódító-e, olyan erős e, mint a THC vagy akár a THCP.

A Regionális Európai Fejlesztési Alap finanszírozta az olaszországi firenzei kutatási projektet. A csapat a CIN-RO néven ismert törzset tanulmányozta, amelyet az Agrárkutatási és Gazdasági Tanács (CREA) tenyésztett Rovigóban, Olaszországban. 

További kutatások felfedezésnek adtak utat, mégpedig a CBDH felfedezésének. A CBDH egy új kannabinoid, amely a fájdalomcsillapításban komoly szerepet tölthet be, mégpedig a THC szükségessége nélkül.

A CBDH erős antinociceptív (fájdalomcsillapító) tulajdonságokat produkált egerekben (intraperitoneális), hasüregbe való injekciózás által, 1 és 2 milligramm / kg dózis mellett. Érdekes módon ez a hatás semmis volt nagyobb, 5 milligramm / kg adagnál. Az alacsony dózis megegyezik a rendszeres CBD-vel történő adagolással, de a CBDH atipikus hatásokkal bír nagyobb dózisok esetén, ami kétfázisú hatásra utal.

A kutató csapat feltételezte a CBGH jelenlétét is, mint más hexil-kannabinoidok logikai eredetét. A jelenlét oka, hogy a CBG mind a THC, mind a CBD eredete. Hosszas elemzés után azonban nem találtak CBGH-t vagy bármilyen kapcsolódó kannabinoidot. Végül nem tudták meghatározni, hogy a hexil kannabinoidok, a THCH és a CBDH hogyan képződnek a növényben.

A kutatások továbbra is folynak a CBDH irányában, mert ismét egy hatékony fájdalomcsillapítóra akadtak a kendernövényben, ami fontos szerepet játszhat a jövőben akár a betegek életében is.

Forrás:

https://magyarkannabiszegyhaz.hu/a-cbdh-t-egy-uj…/