Cikkek

Olaszországban legalizálhatják a marihuána termesztést, saját fogyasztásra

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2021.09.10 00:00
Olaszországban legalizálhatják a marihuána termesztést, saját fogyasztásra

A döntés átment a parlament alsóházának igazságügyi bizottságán, és sokat segíthet a kábítószert orvosi célból használóknak.

 

Dekriminalzálhatják a saját célra történő marihuánatermesztést Olaszországban: egy szerdán elfogadott törvényjavaslat értelmében legális lesz legfeljebb négy tő kannabiszt termeszteni otthon, kizárólag saját fogyasztásra.

A Corriere della Serra szerint az Európában egyedülálló döntés lehetővé teszi a marihuánát orvosi célból felhasználóknak, hogy jogszerűen jussanak hozzá a fájdalomcsillapító hatású kábítószerhez.

A döntés egyelőre csak a parlament alsóházának igazságügyi bizottságán ment át, a végső szavazás előtt még lehetősége van a képviselőknek módosításokat benyújtani. A kábítószer ilyen mértékű legalizálása is töréspont a konzervatívok és a progresszívebb pártok között.

Olaszországban 2016 óta engedélyezett a legfeljebb 0,6 százalékban THC-tartalmú (a marihuána hatóanyaga) cikkeket árusítani – a döntés jelentősen felpörgette a kereskedelmet.  

Forrás: https://m.hvg.hu/gazdasag/20210909_Olaszorszag_marihuana_otthon?fbclid=IwAR39ldcXCgkAe8F9pD-bRZ16wiXcjYvsjVS77gDXLAJBzVzvaBloQp71X-I