Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Cikkek

Újabb hírek Németországban kannabisz ügyben

Kekécs Marica
Kekécs Marica
2023.08.18 12:34
Újabb hírek Németországban kannabisz ügyben

Németországban és szinte mindenütt törnénik valami napi szinten kannabisz ügyben. Nálunk, Magyaroszágon megállt a "történés". Sajnos.

Újabb döntés született Németországban kannabisz ügyben

 

  1. augusztus 16.-án a Szövtségi Kabinet megnyitott "A kannabisz ellenőrzött használatáról és más szabályozások módosításáról szóló törvény" tervezete előtt, így 16.-án a CannaG-ről röviden a Bundesrat és a Bundestag szavaz majd a közeljövőben.

Mint mindig, most is vitás a helyzet kannabisz ügybenA legalizálás hívei, a politikai frakciók, az ipar más-más véleményt nyilvánít ez ügyben.Az egykori, a kannabisz legalizálása ellen lázadó bajor egészségügyi miniszter, változatlanul kitart régi elvei mellett.

Számára az a terv, hogy legalizálják a kannabiszt legfeljebb 25 grammos mennyiségben, egy olyan döntés, amely ellentmond a "józan észnek".

A  kannabisz politika   pozitív szószólói, valamint az ipar és az érdekképviseletek, például a Német Kender Szövetség  jóindulattal tekintenek a fejleményekre, de további változtatásokat kívánnak, amelyek javíthatnak az egész helyzeten. 

A Német Kender Szövetség egyszerre örül és dühös, 

Természetesen a fogyasztói érdekképviselet érdeke, hogy végre megtörténjen a dekriminalizáció, és a jövőben ne kelljen összefogás miatt több büntető eljárást indítani.

Amint azt a BvCW már említette, a CannaG nem oldja meg a meglévő problémákat azoknak a kannabiszt használó betegeknek, akiknek sürgősen szükségük volna erre a természetes gyógyszerre. A legnagyobb kannabisz hálózat, a Grünhorn is így vélekedik.

Grünhom szerint a közelgő legalizálás ellenére a betegek költségtérítési kérelmeinek több mint 40 százalékát jelenleg elutasítják az egészségbiztosítók.  Megjegyzik, hogy ennek is jelentős következményei lehetnek a feketepiaci visszaélésekre.

A baloldal azt kívánja, hogy az online kereskedést is „kétlépcsős folyamatban” tegyék lehetővé, illetve vezessék be, hogy legális legyen a vérben kimutatható 3 és 10 nanogramm/ml tartalom vérvétel esetén.

Összességében elmondható, hogy a marihuána-legalizálási projekt, amely sajnos még nem fejeződött be teljesen, óriási előrelépést jelenthet  Németországban a kannabiszt használó embereknek.

Még ha a "kannabisz ellenőrzött használatáról és egyéb szabályozások módosításáról szóló törvény" még nem is oldott meg minden problémát, és ez még csak a változás kezdete, minden kannabisz felhasználónak pozitív eredmény, hogy végre beérik az évek óta tartó aktivizmus első gyümölcse,és ha lassan, de biztosan halad a kannabisz a legalizálás útján előre.

 

Forrás: 

bundesgesundheitsminister.de/presse