Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Cikkek

Mennyi kannabiszra van szüksége az embernek?

Kenderes Vilmos
2023.09.05 10:30
Mennyi kannabiszra van szüksége az embernek?

A Pennsylvania Egyetem jelentése szerint egy joint előállításához átlagosan 0,32 gramm kannabiszt használnak fel. A német kormány által tervezett kannabisz-engedélyezés minden felhasználónak havonta 50 gramm hasis és marihuána személyes fogyasztásra történő engedélyezéséről szól. Adam Riese szerint ez azt jelenti, hogy naponta körülbelül 1,7 gramm áll rendelkezésre öt-hat joint sodrására.


Ez a napi mennyiség sok kenderbarát számára elegendőnek bizonyul. A kannabisz engedélyzése nem biztatja a hétköznapi embert arra, hogy elszívja a maximális mennyiséget. Ha a részleges legalizió életbe lépne, az mindenki számára pozitív eredményt hozna.

De mi a helyzet azokkal, akik napi öt-hat jointnál többet szívnak?

Nekik akár ötven gramm sem volna elég a havi kannabiszigény fedezésére. Amint az állam által megengedett havi adag elfogyna, ezeknek az embereknek a hónap hátralévő részében a feketepiacon kellene beszerezniük a hiányt.


Az egy főre jutó havi 50 gramm kannabisz engedélyezése teljesen tetszőleges korlátozás. Miért legyen büntetendő az 50 gramm fölötti fogyasztás? 

Reálisan ki, és hogyan döntheti el, hogy hol a mennyiségi határ?

Nincs tehát olyan, hogy bizonyos mennyiség fölött valaki drogos, ha füvet használ. Rengeteg a befolyásoló tényező, hogy mikor és mennyit szívunk. Következésképpen nem minden füvet használó embernek lenne elég az 50grammos mennyiséghatár. Mindenki másképp müködik.  Gyakran vannak olyan fázisok, amikor az emberek többet vagy kevesebbet szívnak.

Akik például elfoglaltak a munkahelyükön, azoknak egyszerűen nincs idejük arra hogy nagyobb mennyiséget szívjanak el. Megint mások nem tudják és nem is akarják nagyobb mennyiség elszívása nélkül végezni a napi munkájukat, mert nekik így a konfortosabb. Vannak, akik a kannabiszt helyettesítő anyagként is használják, hogy megszabaduljanak az olyan keményebb drogoktól, mint az alkohol és az ópiátok. A hasis és a marihuána használatának sok-sok indítéka van, és hogy milyen dózis ami már magas, azt mindenki saját maga határozza meg.
Sajnos az 50 grammos szabály nem veszi figyelembe az emberek egyéniségét, igényeit, szükségleteit, szokásait.

Aki napi 1,7 grammnál több kannabiszt fogyaszt, az a részleges legalizálás után is vét a törvény ellen havi szinten, és büntetést kell kiszabni rá a kábítószertörvény szerint.

A kormánynak tehát sikerült valami olyan, ami ennél abszurdabb nem is lehetne: felosztani a füveseket jóra és rosszra.

De a hátborzongató az, hogy még a kenderesek közösségéből is hallatszanak olyan hangok, amelyek az 50 grammos szabályt elfogadhatónak tartják. Akinek pedig ez nem elég, annak elvonókúrán a helye, büntetendő a magatartása. 

Tehát ha a német kormány szerinti kannabisz engedélyzés megvalósul, abból is sok sok nézeteltérés adódhat.

 

Forrás: https://hanfjournal.de/2023/09/04/wie-viel-cannabis-braucht-der-mensch/